Assalam.. Saya rasa nak shared sikit lah. Saya tak faham kekadang mantaliti ora

Assalam.. Saya rasa nak shared sikit lah.

Saya tak faham kekadang mantaliti orang sekarang, serius mmg saya tak faham taw..

Bila saya iklan kan jawatan kosong alhamdulillah masing2 memberi tindak balas yang baik. Tapi sayangnya.. Bila dipanggil Interview rata²nya alhamdulillah ada yang datang dan juga ada yang tidak datang.

Selepas sesi interview berlansung sudah dan saya dah call serta whatsapp kepada individu yang terpilih tapi sayangnya tak masuk masuk kerja. Pelik kan? Kenapa hal ini boleh terjadi?

Bukan saya tak maklum, bukan nya saya tak call, dan juga bukan saya tak whatsapp.

Setiap iklan yang saya iklan juga saya sudah memberi respon dan memberi tahu kekosong telah diisi.

Jadi apa yang kamu mahukan?
Adakah saya menutup rezeki org?

Dimana silap saya? Sila beri respon Terima kasih 😊

Lihat Terjemahan

16 thoughts on “Assalam.. Saya rasa nak shared sikit lah. Saya tak faham kekadang mantaliti ora

  1. you la salah. diorang mau gaji besar,kerja dlm aircond duduk goyang kaki. ot sejam rm50. makan,mnum free kena kasi. you x taw ke skrg budak crik kerja mau itu mcm.

  2. Org skrg demand sbnarnya....x semua, tp kebanyakannya...company sy pon kne mcmtu, dah pass interview n kluar surat tawaran...paggil dtg...x dtg2....time interview bukan main lg...buang masa kita sbnarnya...

  3. dorg ni klu xnk n x jd bkn nk inform balik..sy prnah jgak g iv ..trpilih..tp ade hal x dpt masuk..sy inform balik sy x dpt kje..ada compy yg xnk terima terus..ada yg consider bg cuti..mcm tular..kite mudahkan org lain InsyaAllah Allah mudahkan urusan kite

  4. Kebanyakan mereka tiada sikap tanggungjwab dan masih belom ada tnggungjawab saya pun ada kena macam tu. Macam2 peel dier org kdg2 sampai kita plk kena dgr masalh keluarga dier org.. Tapi ada yg muda2 dan ada sikap tnggungjawab rajin saya sebagai majikan pun dah mcm2 sikap pekerja saya hadap.. Banyakkan bersabar dan jgn pk sangat.

  5. Mungkin silapnya pada kamu sendiri. Posting iklan kerja lain , bila datang iv , dengar kerja lain , gaji lain . tak sama macam apa yang diiklankan.

    Takperlu susah susah faham orang lain . Pergi depan cermin , faham diri sendiri dulu.

  6. Kadang2 yg umur 37 keatas ...langsung x diambil bekerja...yg betul2 nak bekerja...saya dah merata temuduga...masih x dipanggil...mungkin belom smpai rezeki saya....

Comments are closed.